Kezdő expat feleségeknek…itt a segítség!

by MsT

1. Azt éljük, amit te

A helyzet az, hogy igen, volt egyszer egy királyfi, akit külföldre követtünk. Elszántan, bátran, felkészülten felkészületlenül. Hoztunk magunkkal célokat, álmokat, reményeket. Lett belőle ízek, imák, szerelmek…  Otthagytunk csapot, papot, munkát, barátokat, családot. Még gyerkőc is akadt a csomagban. Keletre egy kislány, Északra egy kamasz fiú jutott. Szóval, hidd el, mi tudjuk, mi a dörgés…

2. Itt ragadtunk

Na igen, úgy négy éve. Tehát megvan már csaknem az összes fázis, amit úgy hívnak, hogy kultúrsokk. Röpködtünk mint a lepkék, mindent fotózva és posztolva a facebook-ra, hiányoltuk a régi életünket, annak minden idióta szokásával és ízével. Néztünk a helyiekre nagy bambán, hogy na azért mi okosabbak vagyunk ám… Végül megszoktuk az életet itt és már nem is fura, ha Moin-al köszönnek Északon. Annál inkább otthon a könyvesboltban, ahol ezt sikerül jó párszor eltévesztenem.

3. Szembesültünk a való világgal

Hogy milyen egy hivatalnok előtt ülni úgy, hogy nem tudod jól a nyelvet, de muszáj elintézned valamit…Nem találod a túrót, csak valami folyékony izét helyette. Állandóan esik az eső és fúj a szél… Igen, keleten meg eszméletlen a forróság. Nem érted az egész iskolarendszert, de be kell íratni a skacot, sőt még szülőin is illik megjelenni. Kiguglizni egy hivatalos levelet. Huhh. Tudjuk, mit jelent az.

4. éreztük magunkat piszkosul egyedül

Bevallom, néha sikerült meginni egy üveg bort. Egyedül, igen. Miért, mit gondoltál? És nem azért, mert jól éreztem magam. Kinéztem az ablakon és csak sírtam…”Mit keresek én itt egyáltalán?” Homokgödör aljáról akartam lapáttal kijutni, de a lapáttal csak lejjebb lehet ásni. És ilyenkor nem posztolsz ám képet, csak hallgatsz…

5. Megoldásokat találtunk

Hiszem és élem, hogy ahhoz, hogy segíteni tudjak, nem árt ha jártam ott, ahová te készülsz. Vagy sok-sok embert hallgattam arról, amire kíváncsi vagy. Szerintem a személyes tapasztalatnál nincsen nagyobb élmény. Megoldásainkba pedig, mint egy puha meleg fészekbe téged is beengedünk, ha elakadsz, ha kíváncsi vagy, ha kutatsz és keresel, vagy egyszerűen csak egyedül érzed magad.

6. Objektív a szemüvegünk

Megvan az a jelenet, amikor utazol egy totál ismeretlennel együtt a vonaton és kiöntöd a szíved neki? Hú, nekem ilyen sokszor volt még főiskolás koromban. Nincs tét, csak a szimpla, tiszta beszélgetés. A végén pedig az a felemelő, megkönnyebbült érzés. Amikor a lufi elszáll a gondjaiddal, te meg  csak repülsz könnyedén tovább. Hát mi is ilyenek vagyunk, habár egy idő után ismerősek leszünk egymásnak, de a közös élethelyzet miatt nagyon tudjuk egymást támogatni. A beszélgetés könnyed, szabad, nos igen…szabad. Szabad sírni, nevetni, dühöngeni, félni és minden más érzelem is jöhet. Nekünk is jött és jön. Érezni és érteni fogunk téged is.

7. R/á/dérünk

Igen, van némi időnk rád. Mert pontosan tudjuk, hogy milyen az, amikor az otthoniaknak nem mondhatod, mert talán megijednének. A királyfi dolgozik, róla meg különben sem vele fogsz beszélni, főleg, ha elakadsz. És van egy bónusz ajándékunk: az időzónák miatt   /majdnem/ mindig elérsz minket…Ez ám a legtutibb az ilyen határtalan online barátságban: valaki mindig ébren van..

 

 

Reklámok

Kezdő expat feleségeknek…itt a segítség!” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Visszajelzés: Hullámszörny | MsT&MsG

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s