Felelős vagy az országodért…

by MsT

királynő

Nem tudom mennyire vagy tudatában, ezért a biztonság kedvéért leírom, hogy egy egész ország uralkodója, mi több hercege, vagy királynője vagy.  Ezt most gyorsan megismétlem csupacsupa nagybetűvel, hogy érezd, komolyan beszélek: KIRÁLYNŐ és HERCEG. Kiválaszthatod, melyik szeretnél lenni.:-) És tudod mi az országod? A saját életed, a saját belső világod. Az érzéseid, a gondolataid, a vágyaid, a szíved, az aurád, az energiameződ, mindegy hogyan nevezed.

Minden, ami ebben a csodás országban történik, tőled függ: Kiket engedsz beutazni, hogy tavasz van-e, vagy éppen tél. Hogy viharok dúlnak, vagy nyugalom és egyensúly van-e éppen. Úgy rendezed be ezt az országot, ahogyan szeretnéd.  Ha azt akarod, hogy nyugalom uralkodjon benne, hát az fog. Ha káoszt szeretnél, nos tessék, rajtad áll. Ha eldöntöd, hogy ebben az országban tejjel-mézzel folyó Kánaán lesz, hát az lesz, ilyen egyszerű…

“Na de MsT, miről beszélsz? Ez azért nem ennyire egyértelmű…”

Igen, megértelek. Én is sokszor mondom ezt. Nyafogok, kifogásokat keresek, hogy miért éppen nem olyan az országom, amilyenben élni szeretnék. Dolgozni kell vele, az biztos. Viszont a legkevesebb munka is meglátszik rajta, ez ám a jó hír! Ez egy olyan ország, ami megérdemli a jó uralkodót. A jó uralkodó pedig megtesz egy-két dolgot, amit egy jó uralkodó megtehet. Na, ezt túlmagyaráztam ismét.

Például nem enged be mindenféle hordákat, hogy szétrombolják az országát, nem enged rabszolgaságot és hasonló szörnyűségeket. Pláne nem engedi, hogy ez a csoda elvérezzen mindenféle csatában.  Védi az ő csodálatos országát. Különben mi lesz a lakóival?

Igaz kedves KIRÁLYNŐIM és HERCEGEIM?

Ha nem vagyunk boldogok, az azért van, mert megengedjük ezeket a szörnyű dolgokat…Nem azért mert ők erősek. Nem azért, mert nekik ezt szabad. Azért, mert megengedjük, hagyjuk. Tudatosan, vagy tudat alatt, de hagyjuk, hogy a szomorúság, hiányérzet, mindenféle negatív befolyás felégesse ezt a csodaországot.

Talán, ha kicsit gyakorolnánk az uralkodást…Mármint ahogyan egy okos és bölcs KIRÁLYNŐ és HERCEG uralkodik.

Az igazság az, hogy mindarra, ami nem erősít téged, nem támogat, nem tesz naggyá és széppé, nem épít és nem tesz veled jót, nem visz előre, nincs szükséged. Az igazság az, hogy minden, amit kiválasztasz, hogy ebből az országból eltűnteted, el tudod távolítani. Az igazság az, hogy bármikor elkezdheted ezt a rendrakást, ezt a jogot még akkor kaptad, amikor megszülettél. Hogy KIRÁLYNŐ és HERCEG legyél.

1.”Igen, MsT, sokszor próbáltam…nagyon nem egyszerű….”

Igen, mindig nehéz lesz, ha…Ha azt hiszed, hogy nehéz. Ez egy tanult hit, kényelmes is, mert jól lehet vele halogatni, meg megmagyarázni, de megváltoztatható.  Az egész értékrendszer megváltoztatható, ha tudod, hogy mi neked az érték valójában, illetve ha rájössz, honnan van ez a hited. Tudod, felelős vagy az országodért…

2.”Nos igen, de a gondolataim….belelendülök, aztán megint jön egy negatív gondolat..”

Igen, ez az ellenség nehéz, de nem hülye. Pontosan tudja mit csinál. De mi sem vagyunk bolondok, igaz? Tudjuk, hogy  szó szerint hipnotizáljuk magunkat a gondolatainkkal, szavainkkal. Hallottuk milliószor: “Nem fog sikerülni…”

Nagyon sokan nehezen akarják elfogadni a gondolatok erejét, tudom. De ha csak egy pillanatra rágondolsz, hogy beleharapsz egy lédús citromba és érzed ahogyan a nyál sűrűsödik a szádban… Vagy a hercegeknek szóló verzió: egy hölgy elképzelése micsoda testi változásokat tud okozni, ugye-ugye? Gyakorolható, megtanulható, hogy milyen gondolatokat, érzéseket engedsz be. Tudod, felelős vagy az országodért…

3.”Tudom, hogy néhány dolog nem tesz jót, de egyszerűen nem tudok ebből kiszállni…”

Igen, tudom. Például vannak emberek, akik egyenesen lehúznak. Akik kihasználnak, nem támogatnak. Akik mellett egyszerűen hülyének érzed magad. És előfordul, hogy ők a családtagjaid, párod, szülő, de lehet éppen a főnököd is. És teljesen megértem, hogy úgy gondolod, hogy lehetetlen változtatni. Igen, vannak olyan időszakok, amikor ez a változás még nagy falat és félsz, még talán azt sem tudod mitől, de félsz. Roppantul egyszerű kérdésfeltevéssel tisztázni félreértéseket, de mi van akkor, ha a másik nem akarja? Mi van abban az esetben, ha rájövünk, hogy a másik csak játszik velünk? A legegyszerűbb lenne velük megszakítani a kapcsolatot és akivel lehet, szerintem meg is kell: nincs több sms, e-mail, facebook és a többiek. Akikkel pedig nem lehet csak úgy hübelebalázs módjára, azért ott is vannak lehetőségek: lehet csökkenteni a találkozásokat, lehet támogató csoportokat találni, akik rengeteg ötletet tudnak adni például hogy mit is kezdjen valaki egy kihasználó szülővel. A másik hozzáállását át is lehet keretezni, hogy te milyen ne legyél.

Ha viszont már tényleg nem tudsz mit kezdeni hátrányos energiájukkal, nos igen, akkor érdemes bátor döntést hozni.

Idézem T.Harv Ekert:

“Tudtommal több mint 6,3 milliárd ember él a Földön, és szó sem lehet róla, hogy tartósan egy pesszimistával kössem össze az életemet. Vagy ő megy el, vagy én távozom.”

Ugye érzed már, hogy felelős vagy az országodért?

 

Felelős vagy az országodért…” bejegyzéshez 3ozzászólás

Hozzászólás