Szupernő lemerülőben

79a405b54c702a9ac40f3face0bc747bby MsG

Itt a blogon már hetek óta készülünk a karácsonyra/adventre. Azt ígértük, hogy idén más lesz. Frissek, ropogósak, stressz mentesek leszünk. Nem csak mi, Ti is. Ehhez képest akárhova nézek, mindenhol lemerült, kimerült, elcsigázott nőket látok, pedig még igazán el sem kezdődött az év végi rohanás.

Többnyire külföldön élő nőkkel vagyok kapcsolatban, így hajlanék arra, hogy ez a mi „kiváltságunk”, de tudom, hogy nőként Magyarországon sem könnyű. Amiben mégis más egy külföldön élő nő helyzete, az az, hogy egyedül van. Nem úgy egyedül, hogy nincs kivel megbeszélni a napi történéseket, vagy nincs kivel meginni egy kávét, hanem úgy egyedül, hogy az év 365 napján – ha gyereke is van, akkor a nap 24 órájában „szolgálatban” van. Nem számít, hogy esik vagy fúj, vagy éppen 50 fok van, ahogy az sem, ha fáradt – beteg, vagy úgy érzi, hogy Ő a világon a legnyomorultabb ember és egész nap az ágyban feküdne paplannal a fején. Akkor is fel kell kelni, mert nincs senki, aki segíteni tudna. Illetve van, csak éppen többórányi autó vagy repülőútra. Ezzel a résszel még csak – csak elboldogul a külföldön élő nő (hiszen otthon is sokan teljesítenek napi segítség nélkül), mondhatni a „szerződés része”, de az már nehezebb ügy, hogy mindehhez honnan merít/merítsen erőt a nő?!

Ha valaki a napfényt és a meleget szereti, akkor a hűvös északon, nehéz a feltöltődés. Ha más valakit a természet nyugtat meg – tölt fel, akkor egy sivatagi országban erős kihívások elé néz. Ha megint más „beérné” azzal is, hogy az imádott férfi, akit támogat legalább időnként elvinné vacsorázni, de nincs ott egy figyelmes barát/barátnő, aki felhívná a munkában megfáradt férfi ember figyelmét, akkor mit tehet a nő?

Hisz! (Nem csak advent idején.) A tündérmesékben, a csodában, önmagában! Hogy akármi is van, akárhogyan is van, Ő mindig – minden körülmények között SZUPERNŐ marad, akire szüksége van az aprónépnek. Akiknek Ő a szuperanyu, akinek mindenre van megoldása és válasza, aki – látszólag – fáradhatatlan, és akinek mindig van egy kedves mosolya, ha éppen arra van szükség. Akinek az ölében a kisember megnyugvást, vigaszt találhat. És ott van a FÉRFI is, aki ugyancsak számít a szupernőre, még ha ezt nyíltan sosem vallja be, akkor is. Hogy támogassa az ambícióit, az álmait, a vágyait. Hogy a család oszlopa, bástyája legyen a nő, amíg Ő a gyárban robotol. Hogy nyugodtan indulhasson el minden reggel, azzal a tudattal, hogy amíg Ő távol van, ott a szupernő, aki helyt áll, és aki ott lesz – ha nem is szexin, de legalább mosolyogva -, amikor fáradtan hazatér. Mi ez, ha nem katalizátor?!?! Egy dolgot viszont nem szabad elfelejteni: bár szupererőnk van, de ez nem jelenti azt, hogy terminátorok lennénk és a mártírság is, csak a harcban elesett férfiak kiváltsága!

 

 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s