karácsonyi outfit

Hálidéj sztájl, avagy /nem/ csak a ruha teszi az embert. 10+1 tanáccsal.

by MsT

587696a710a3d5e8263d57531aae9999

Az ÜNNEPHEZ az a pillanat is hozzátartozik, amikor felvesszük az adventi időszak alatt díszbe öltöztetett lelkünkhöz illő öltözéket…Nagyon fontos ez is. Hogy megtiszteljük az ünnepet, másokat és persze magunkat is a ragyogásunkkal. És ez esetben valódi ragyogásról beszélek. Nem összevissza és mértéktelenül ránk halmozott külsőségekről. Hanem egy belső nyugalomra, meghittségre alapozott eleganciáról. Szerintem ez a ragyogó külső alapja. Ma belelapoztam a gondolataimba és találtam hozzá pár képet inspirációnak.

Ha még ti sem tudjátok, hogy mit viseljetek az év egyik legszebb ünnepén, nos akkor tartsatok velem! Kicsit rendhagyó leszek, beleteszem a magam 44 évét, a divatvilágban eltöltött két év tapasztalatát, a bika és mérleg vénuszi vezércsillagát, s a rajztanár  harmónia szeretetét…

 1. szerelmes férfi

f38c830f68f354e366605972a6c180ed

forrás itt

Szerelmes férfi, mint öltözék? Hú, ebben nagy titok van ám. Ha van éppen kéznél egy herceg, tudod, hogy miről beszélek. Mindenkiből királynőt varázsol a szerelmes pillantás, a “gyönyörű vagy!” mondat. Ha nincsen kéznél, akkor érdemes felidézni, csak úgy, magadnak is…mert minden öltözék jobban fest rajtunk egy szerelmes pillantáson keresztül.

2. kis fekete

771cc931d6456697c1e5d67460312f10

forrás itt

Minden nő ruhatárába kötelező volna belevarázsolni: viselhető minden évszakban és minden alkalomra, időtlen, elegáns és sikkes, vagy akár még sportos is lehet, attól függően, hogy milyen kiegészítőkkel “adjuk elő”. 

3. bross és gyöngy

e1c45d4ce0c82670aa03543e0c45e997

forrás itt

A kézzel felvarrott gyöngyöknek néha valóban megfizethetetlen ára van. Tapasztalat, mondtam, két évet a nagybetűs DIVATban töltöttem. De magunknak is megoldhatjuk: derékrészre felvarrt gyöngyök, egy meseszép bross. Az utolsó pillanatban is alkalmi öltözéket varázsol. Ha nem szeretnél tévedni, használj a ruha színével azonos árnyalatot.

4. csillogó mini

FotoJet Collage

forrás itt, meg itt, s még itt

A hossza persze függ a lábunk hosszától, no meg az alkatunktól, de megint csak utolsó perces életmentő és tényleg minden árkategóriában fellelhető. Hogy ne legyen közönséges, más ne csillogjon rajtad!

5. óriás nyaklánc

b1717e2e5ced3688710f4ea46090ce24

forrás itt

Semmi extra, csupán egy nadrág, felső és cipő…Akár hétköznapi is lehetne, hacsak. Hacsak nem dobjuk fel egy hatalmas nyakékkel. És nem elfelejteni: amikor valami ennyire hangsúlyos, másnak már nem szükséges annak lennie.

6. tütü szoknya

FotoJet Collage1

forrás itt, meg itt, s itt és itt

Ez az a ruhadarab, ami elővarázsolja a kishercegnőt belőlünk. Kortól függetlenül minden NŐ pörögni – forogni kezd benne…Láttam, sok nőre ráadtam, amikor még kifutó közelben dolgoztam. 🙂 Egyszer próbáld ki, csak úgy a játék kedvéért, még ha nem is lesz ünnepi öltözék belőle…

7. tűsarok

FotoJet Collage2

forrás itt, itt és itt

Érdemes megtanulni, hogyan kell benne járni –  kelni. Kevés hozzá hasonló női fegyver van!

8. csőnadrág, csillogó felső, tűsarok

 

FotoJet Collage4

forrás itt és itt

Ha van egy jó szabású nadrágod, szép formájú cipellőd hozzá, már csak egy csillivilli felső kell…És nem győzöm hangsúlyozni: a több kevesebb.

9. farmer? Miért ne?

DSC_0336

forrás itt

Persze nem extra koptatott, vagy ittottlyuk verzió. De igenis csini tud lenni egy arannyal hímzett felsővel – szép vállúak előnyben -, elegáns kabáttal és az elmaradhatatlan magas sarokkal. Ez utóbbi lehet csizma is, elvégre tél van.

10. valaki, aki inspirál

FotoJet Collage6

Ha “megérzel” valakit a zsigereidben, hogy ő talán inspirál…Csak bátran! Figyeld, elemezd, utánozd. Ne hagyd magad eltéríteni. Elárulok egy titkot: aki tetszik, máris te vagy. Legtöbbször még hasonlít is rád. Már most is. Nekem Sophie Marceau az egyik kedvencem.

+1 a ráadás

Egy hangulat – filmecske… Mesés ünnepeket! És ragyogjatok bátran!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s