Vision Board az álmodért – 2. rész

1

by MsT

Ott tartottunk, hogy jöjjön a konkrét gyakorlat. Erre tessék, ha valaki szeretné tudni, hogy miért is működik ez a “képzeld el” dolog és hogyan tud pár kép segíteni az álmok megvalósításában. Ez a rész a kivitelezésről szól. Lépésről, lépésre…

1.Lépés: Keressünk magunknak nyugodt időpontot.

Én nagyon szeretek valami lágy zenét hallgatni közben, gyertyát gyújtani, teát vagy egy finom pohár bort kortyolgatni…Úgy is fogalmazhatom, hogy a külső tudatosságot, a kifelé figyelést  – bal agyféltekés állapot – , szépen befelé figyelésbe tereljük. A még jobb megértésért: egy teljesen hétköznapi jobb agyféltekés állapot például, ha jön valaki szemben veled az utcán és észre sem veszed, mert elbambultál.  Ez az, amikor nem kifelé irányul a tudatod, hanem  “elmerülsz” magadban.

2.Lépés: Egy kis ellazult merengés

Arról, hogy milyen területeken, szerepekben szeretnél változást.Több módon is el lehet indulni, nekem az működik, ha a teljes egészet nézem, hiszen minden mindennel összefügg. Például jó indulás a már közismert Életkerék, végiggondolva a klasszikus „küllőit”:

  • Család, barátok – vagyis az emberi kapcsolatok.
  • Párkapcsolat
  • Egészség, fizikai állapot
  • Anyagiak
  • Személyes fejlődés, tanulás
  • Karrier, önmegvalósítás
  • Szabadidő, kikapcsolódás
  • Élettér, fizikai környezet
  • Lelki fejlődés

felirat

Kérlek, írd le, ahogyan én is tettem! Kutatási eredmények bizonyítják, ha nem írod le, nem is gondolod komolyan. Ugye te komolyan gondolod?

3.Lépés: Álmodozás

Csukd be a szemed – nem most, előbb olvasd el 🙂 -, menj végig az összes kategórián és KÉPzeld el, hogy milyen lenne az ideális állapot számodra. Ha kevés időd van, foglalkozz egyszerre csupán egy területtel, amelyik most a legszimpatikusabb, vagy legfontosabb. Hogyan is KÉPzeld el? Ugye emlékszel? Az első részben találod

Konkrét, érzékletes,szemléletes. Ez a jobb agyfélteke nyelve. Hogy nézne ki? Milyen érzés lenne? Milyen az illata? Mit hallasz? Milyen az íze? Olyan, mint…

Utána írd le az elsőnek beugró szavakat minden kategóriában.

Például amikor a társról álmodoztam, láttam magunkat, vasárnap reggel kávét kortyolgatva az ágyban lustálkodni, hallottam, ahogyan beszélgetünk, éreztem a simogatást az arcomon. Láttam, ahogyan együtt sétálunk a tengerparton, éreztem a langyos homokot a talpamon, a víz illatát, a bőre sós ízét. Sok-sok nevetést hallottam, közös ebédek és vacsorák illatát éreztem. Éreztem a társam engem vigyázó, nagyon erőteljes átkarolását. Olyan szavak jutottak eszembe, mint partnerség, kacagás, beszélgetés, kaland, bizalom.

2

4.Lépés: Döntsünk valami “forma” mellett

Miután kiválasztasz magadnak számodra fontos “területeket” – mert lehet egy-kettővel, de akár többel is egyszerre dolgozni – , döntsd el, hogy milyen formában szeretnéd. Készíthetsz egy nagy képet, de lehet külön “területenként” is munkálkodni.Felragaszthatod a képeket, szavakat, mondatokat, de lehet, hogy neked jobban tetszik, ha egy parafa táblára tűzöd őket,így akár időközben átvariálhatod. Még a fotókollázs programok is szóba jöhetnek, egy háttérkép a laptopodon is többet ér, mint a semmi. Bármelyik forma mellett is döntesz, nagyszerű lesz.

Úgy is elkezdheted, hogy van egy üres falad, aztán eszedbe jut, hogy “hoppá, ide jól jönne egy kis vision board-os inspiráció”, nézd csak:

003a6387886cb1a9e4c94fe6d973d10c

Ha szeretnél képeket nézegetni a témában, vagy jól jönne egy kis inspiráció, ide kattints!

5.Lépés: Keressünk képeket, amelyek beszélnek hozzánk!

Ha valaki nem olyan szenvedélyes magazin gyűjtő, mint én, jöhet az internet. De lehet használni saját fotóinkat, miért is ne? Hű, ez nagyon izgalmas dolog ám! Mit jelent az, hogy beszél hozzád egy kép? Ha jól megértetted az első rész tartalmát, akkor mostanra letisztult benned az is, hogy ha előbb beállítod a kereső tudatodat, akkor a szemed a megfelelő dolgokat látja meg.

Például, a 3. lépésnél érezted az otthon illatát. Most pedig megpillantasz egy képet, amiről az az érzésed, amit érezni szeretnél az otthon illatával kapcsolatosan. Nem szó szerint ábrázolja azt a konkrét valamit, hanem azt a bizonyos érzetet kelti.

Egyébként ezért nem működnek például a “pénz bevonzó” képek, amelyeket gyorsan egy-egy “vonzás törvénye” oldalról kölcsönzöl. A probléma nem a törvénnyel van: az működik. De egy dollárt ábrázoló kép lehet, hogy nem generál benned semmilyen érzetet, hozzád inkább “beszél” egy puha törölköző képe a fehér homokban. Szerintem túlmagyaráztam.

6.Lépés: Szavak, mondatok, idézetek.

Lehet betűket kivágni és azokból összerakni, szabad írni, nyomtatni…A betű is kép…

7.Lépés: Állítsuk össze!

Próbálj meg ebben a “behangolt” állapotban maradni, akkor is, ha papírra szeretnéd ragasztani a képeket, s akkor is, ha mindjárt a falra ragasztod, vagy egy táblára tűzöd őket.
Hogy miként érdemes egy efféle “lélekkollázst” készíteni, hamarosan írom!

Próbálj meg továbbra is a pillanatban maradni, ne elemezz, bízz az intuíciódban! Ha az az érzésed támad, hogy elkészültél, nos, akkor igazad van, kész. Egyáltalán nem biztos, hogy minden kép rákerül majd.

8.Lépés: Szívd magadba!

Legyen kitüntetett helyen az otthonodban, vagy az irodádban, hogy elég sokszor “kelljen” rápillantanod. Figyeld csak meg, hogy minden egyes “kapcsolódásnál” érezni fogod az erejét. És figyeld meg azt is, ahogyan egyre több “jel” tűnik fel az életedben, ami segít közelebb kerülni az álmodhoz! Hiszen a szemed, a füled, orrod, bőröd keresni fogja: “Hol van? Megígérted, hogy az lesz, hol van hát?” Olyan dolgokat veszel majd észre, ami “passzol” a kívánságlistádhoz, azok pedig, amelyek nem, egyszerűen elkerülik a figyelmedet.

9.Lépés

Mi lenne, ha területenként két-három konkrét mondatot, ha úgy tetszik célt is leírnál?
P.S

Dekorációnak sem rossz, igazam van, vagy igazam van?

+1

Egy bűbájos videó Lorna Janetől:

http://www.movenourishbelieve.com/

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s