Túlélési ötletek a foci EB idejére

euro2016 éld túl a foci eb-t

by MsG

Apukámat két lánnyal áldotta meg a jó sorsa, pedig nagyon szeretett volna egy fiút. Így jobb híján a nővéremet és engem vitt motorozni, velünk szerelt autót és velünk nézett focimeccset. És természetesen az első F1-es magyar nagydíjon is ott voltunk. Ilyen előzmények után egyáltalán nem meglepő, hogy a nővérem a kézilabdás pályafutása befejeztével (felnőttként) focizni kezdett, ahogy az sem, hogy anno még otthon nálunk jöttek össze a fiúk egy – egy jelesebb focimeccs alkalmával (BL vagy EB – VB döntő). És volt olyan is, amikor a férjem elment bulizni szombat este, én meg leültem a TV elé (egyedül) spanyol bajnokit nézni (mondtam már, hogy rosszul vagyok bedrótozva 🙂 ). Szóval, én nem az a nő vagyok, akinek túl kell élnie a következő egy hónapot, ugyanis én nagyon várom már az EB meccseket. De tisztában vagyok vele, hogy vannak nők, akiket már a hideg ráz a gondolattól is, hogy egy hónapig naponta foci lesz a műsor. Nos, ezt az időszakot ők úgy is felfoghatják, hogy van egy hónapnyi „énidejük”. Egy hónap éppen elegendő ahhoz, hogy új szokásokat alakítsunk ki, vagy régi, rossz szokásoktól megszabaduljunk. Vagy, hogy bepótoljuk mindazt, amire máskor időhiányában nincs lehetőségünk.

Nézzük, mire lehet felhasználni egy hónapnyi énidőt:

Barátnőzz

Találkozzatok, beszélgessetek, nézzetek együtt filmet, menjetek színházba, moziba, kiállításra. Vásároljatok vagy csak üljetek be egy kellemes helyre egy pohár borra és valami könnyű vacsira. Élvezzétek a langyos nyár estéket!

euro2016 éld túl a foci eb-t

Relaxálj

Hányszor ábrándozunk egy fárasztó napon egy kád vízről, egy kis nyugalomról, kikapcsolódásról? Hát, itt a lehetőség! A képen minden rajta van. Csak egy jó könyv és valami kellemes, andalító zene szükségeltetik még, hogy kizárjuk a meccs zaját.

euro2016 éld túl a foci eb-t

Kényeztesd magad

Fodrász, kozmetikus, manipedi (ahogy felénk mondják), egy jó masszázs és mire a csoportkörök véget érnek, teljesen újjászülethetsz. És ennek a párod is tuti örülni fog. 🙂

euro2016 éld túl a foci eb-t

Próbálj ki valami újat

Régóta foglalkoztat a jóga? Gyerekkori vágyad, hogy balerina legyél? Mi tart vissza? Az időhiány? A félelem? Csak elkezdeni nehéz, utána már csak 28 nap kell és szokásoddá válhat (tehát az EB végére lehet egy új szokásod, ami akár a hobbid is lehet.) Ha azt hiszed csak Te félsz, akkor olvasd el ezt az írást. 

Sportolj

A meccsek 90 percig tartanak. Ha csak ennyi időt szánsz mozgásra és csak a meccs napokon, akkor is nagyon sokat tettél saját magadért.

euro2016 éld túl a foci eb-t

Anya – lánya program

Míg a fiúk a meccset nézik, addig a lányok süröghetnek a konyhában. Vagy elvonulhatnak kicsit csajoskodni: illatos fürdő, hajmosás – hajszárítás, körömfestés.  Hétvégén kirándulás vagy egy ebéd, süti kettesben, hármasban … a lányom imádja az ilyen alkalmakat. Aki olyan szerencsés, hogy kéznél van az anyukája, az csinálhat generációs csajos programot is.

Kreatívkodj

Feldíszitheted a lakást a meccsek hangulatához illően vagy készíthetsz például ilyen szuper ládikát, amibe a fiúk a göngyöleget gyűjthetik.

euro2016 éld túl a foci eb-t

Szurkolj te is

Tudom, azt ígértem, hogy focimentes programokat ajánlok, de van számos érvem, hogy miért lenne érdemes megbarátokzni a focival:

  • a magyar csapat 44 éve nem szerepelt világversenyen. Az én korosztályom számára ez történelmi esemény. Szeritnem, nem kellene lemaradni róla!
  • láttátok már a spanyol, az olasz, a francia vagy a portugál válogatott tagjait? Hogy csak néhányat említsek. Mikor van lehetőségünk büntetlenül ennyi jó pasin legeltetni a szemünket? 😉
  • ha külföldön éltek akkor biztos, hogy rengeteg helyen lesznek szurkolói zónák, klubok (Magyarországon is lesznek), ahol 1-2 sör után már mindenki barát lesz. Remek lehetőség új kapcsolatokat találni és nyelvet gyakorolni. És idővel a foci már csak ürügy lesz.
  • minden estét a kedveseddel tölthetsz.
  • a hétvégi meccsekre lehet partit szervezni, ahol készíthettek az országokra jellemző ételeket – italokat, és adott ország nemzeti színeibe öltözhettek. A meccs után pedig kezdődhet a tánc.
euro2016 éld túl a foci eb-t

Raul Gonzalez Blanco – nagy szerepe volt abban, hogy Madridista és spanyol fan lettem 😉

A meccs végére legyél otthon

Egyszer minden meccs véget ér. És visszatér a kedves. Ha nyer a kedvenc csapat, valakivel ünnepelni kell. Ha veszít, akkor pedig valakinek vígaszt kell nyújtani. Jó esetben, mindkettő Te leszel. Egy kis hancúr egy “szexi focista lánnyal” biztos felejthetetlenné teszi ezt az EB-t. 🙂

euro2016 éld túl a foci eb-t

És, hogy kiért – miért ez a nagy felhajtás? Végülis egy szerethető csapat ez, csupa kedves, jó hangú és jó mozgású sráccal. 🙂 HAJRÁ, MAGYAROK!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s