Miért “emestéendemesgé”?

mstandmsg

byMsG

A nyáron sokat voltam otthon és itt – ott szóba került a blog is. Az első kérdés általában az volt, hogy „miért emestéendemesgé”. Szépen elmeséltem, aztán eszembe jutott, hogy ez lehet másokat is érdekel, csak nem tudják megkérdezni. Elmesélem.

Valamikor tavaly kora nyáron megszületett a döntés, hogy közösen indítsunk egy blogot. Heteken keresztül brainstormingoltunk (Messenger-en!) arról, hogy mi legyen a profilunk, milyen témára építsük fel az egészet. Mivel, ekkor már majd’ egy éve beszélgettünk (chat-en) megállás nélkül és megállapítottuk, hogy nagyon jó, hogy legalább így vagyunk egymásnak, arra gondoltunk, hogy talán másnak is a segítségére lehetünk, aki hasonló cipőben jár.

Miután ezzel meg voltunk találni kellett egy nevet. Egyértelmű volt, hogy a távbarátságra próbálunk rámenni, így lett az első ötlet a Virtuális Barátnő. Ezt gyorsan lecseréltük, mert a virtuális azt az üzenetet hordozza, hogy nem igazi/valódi. Pedig az, csak messze van és csak online érhető el. Bingó! Online Barátnő.

Nagyon örültünk, hogy ilyen ügyesek vagyunk, de biztos, ami tuti megfuttattuk a kérdést 2 hozzánk közelálló férfinél is (1-1 darabnál). Nos … jól példázza, hogy hogyan működnek a férfiak … mindketten felnőtt tartalmat társítottak hozzá (nem részletezem). Így nem lettünk Online Barátnő, pedig azok vagyunk. De akkor mi legyen a blog neve??? Sokat variáltunk: valahogy a nevünk, az élethelyzetünk, a távbarátság, vagy valami betűszó, vagy valami valami.

Egyik este miközben a lányomat altattam hevesen gondolkodtam, hogy mit tegyünk a nevünk mellé, hogy ne csak Timi&Gabi blog legyen. Aztán valahogy beugrott a „Ms” (az angol kisasszony jelölése). A férjem mindig hevesen tiltakozik, ha titulusnál „Ms”-t írok, mivel én már „Mrs” vagyok. (Térjünk vissza erre a misz kérdésre hétfő reggel ½ 6-kor. :)) Szóval, Ms. Ez mindkettőnknek elfogadható volt, bár tudtuk, hogy ez nem túl kreatív és blogról sem mond semmit.

Meg volt a téma, lett név, már csak egy oldal kellett, amit szépen lassan elkezdtünk felépíteni. Első látásra beleszerettünk „Sela”-ba (a sablon), mert Sela letisztult és szép, de nem érti, hogy a név az MsT&MsG és nem MST&MSG. Ennek ellenére szeretjük Sela-t, így még nem erőszakoltuk meg, hogy rendesen jelenítse meg a nevünket. Majd egyszer … ha találunk valami jobb nevet.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s