Ezzel kezdd!

Adódnak olyan megoldásra váró helyzetek az életben – de még mennyi – amikor, habár minden információ a kezünkben, mégsem tudunk ötről a hatra jutni.

Ilyenkor az történik, hogy kiveszünk a szerszámos ládánkból valamit, ami benne van és nekiállunk vele bütykölni. Mindenkinek van ilyen ládikója, az évek során pakolt is bele egy-két szerszámot. Többé – kevésbé tudja is használni őket. Aztán érkezik egy “másféle”, netalán nagyon szokatlan feladat, kutat is az ember lánya/fia a ládában, talál is valamiféle szerszámot, még használni is próbálja…De nem működik. Na ilyenkor halljuk sokszor azt a már már divatos mondatot, éspedig:

kreatív megoldás, out the box

Általában eddig mindenki eljut. Hogy feltehetőleg másképpen kellene csinálni. Na de hogyan? Pláne, ha még azt is hozzáteszik, hogy gondolkodj kreatívan, oldd meg kreatívan!

Hogyan dolgozzak festőecsettel – kalapáccsal, létrával, tollal, ceruzával,síppal dobbal nádihegedűvel, kéretik értelemszerűen folytatni -, ha az én ládámban az éppen nincsen? Vagy ha van is, soha nem mutatta meg senki, hogy hogyan használjam? Még ha kölcsön is kérem tőled, használni nem fogom tudni…Sőt, még szomorú is  leszek, mert te annyira de annyira ügyesen használod…én meg…

Nos, erről szól a kreatív megoldások:

Szerzünk, vagy kölcsönkérünk más szerszámokat, vagy turkálunk kicsit a saját ládánkban, mert lehet, hogy benne vannak.
Aztán szépen megtanuljuk őket használni.
Elfogadjuk, hogy az elején kicsit bénázunk velük, de majdcsak belejövünk…

…És elfogadjuk, ahogyan Szűcs Tibor mondaná: “Bárki is volt, én voltam.”

Mindenesetre kipróbáljuk. Sosem lehet tudni. A puding próbája…na igen, az evés. Nem a puding nézegetése, vagy a pudingról való elmélkedés.

Adok neked ecsetet. Vagy előhalászod a sajátodat. Segítek, hogy hogyan használd. Te meg átfested szépen az életedet…

Igen, ecset, meg kép, meg szín és érzelem lesz benne. Ezt kérlek fogadd el. Mert enélkül nem tud alkotni a kreatív éned, úgy is fogalmazhatom, hogy ezeket az eszközöket szereti. Csak egy kicsit másképpen használjuk. Izé….kreatívan.

P.S.

No para. Nem rajzóra következik…És csak azoknak, akik megoldásokat szeretnének.

 

Reklámok